Istoria apariției roletelor și a construcției acestora.


Roletele sunt considerate una dintre cele mai inovatoare invenții pentru protecția spațiilor. Dar foarte puțini oameni știu că, de fapt, roletele au existat aproape întotdeauna, ele au fost inventate în Grecia Antică. Acest dispozitiv se făcea din marmură.

 Puțin mai târziu, datorită costului marmurei sau datorită complexității procesării sale, grecii au început să folosească lemnul. Acest material a fost folosit până în secolul al XX-lea. De atunci, până în prezent, aproape nimic nu sa schimbat, doar materialul pentru fabricarea panoului și principiului funcționării. Astăzi, roletele câștigă popularitate ireală. Ele pot fi găsite la orice colț, cel mai adesea ele sunt folosite pentru protejarea magazinelor, birourilor, oficiilor etc. Prețurile pentru rolete permit fiecăruia dintre noi să le procure.

 Cumpărand roletele, nici măcar nu ne dăm seama că construcția lor poate fi mult mai complicată decât credem noi. Toate roletele sunt asemănătoare, deci trebuie să cunoaștem doar patru elemente de bază, care sunt la toate tipurile: profile sau lamele, ghidaje, conducte și mecanism de control. Profil este un panou. Pe șine profilul este ridicat și coborat, după ridicarea panourile sunt răsucite și colectate într-o cutie, iar cu ajutorul mecanismului de comandă, puteți efectua acestea acțiuni.

 În prezent cele mai populare sunt rolete din țesături. Atunci când alegeți aceste dispozitive, trebuie să țineți cont de faptul că materialul nu vă oferă siguranță și nu vă va proteja de temperaturi neplăcute. Singura lor aplicare este îmbunătățirea aspectului camerei. Materialele cele mai populare și mai durabile din care sunt fabricate obloanele sunt plasticu, oțelu, lemnu și aluminiu. Materialul cel mai frecvent utilizat este aluminiu, deoarece este mult mai durabil decât alte materiale. Dar, spre deosebire de oțel, aluminiu este mult mai slab și nu rezistă daune externe puternice. După conținutul interior roletele sunt împărțite în două tipuri - extrudate și spumate. Prima specie este folosită în scopuri anti-vandal, deoarece este suficient de puternică. Spuma umplută în interior este proiectată pentru a menține căldura în cameră și izolare fonică.

 Cea mai importantă diferență dintre rolete este modul de gestionare. Dacă alegeți obloane pentru vile sau alte zone mari, cel mai bun dispozitiv pentru acest scop este controlul automat de la distanță. Cu ajutorul telecomenzii puteți nu doar să le gestionați, ci și să alegeți un grup separat de panouri pe care doriți să le deschideți sau să le închideți. Cu control manual, această sarcină este realizată de resort, care este cu mult mai ieftin.
Alegerea rămane după dvs. Dintr-o mare varietate, veți găsi un dispozitiv potrivit pentru dvs. Dacă mai aveți îndoieli, vă ajutăm cu plăcere să găsiți rolete potrivite pentru casa dvs.

 

Blog photo
Copyright © 2024 - All rights reserved.
Up arrow